Корисні поради як мити голову яйцями

Чи існує шампунь недорогий, доступний, натуральний, нешкідливий, придатний для всіх типів волосся і здатний впоратися з будь-якими його проблемами? Виявляється, існує і, більше того, знаходиться у вашому холодильнику. Йдеться про куряче яйце.

Так-так, цей корисний, дієтичний продукт харчування, має ще одну перевагу, будучи шампунем і кондиціонером, що називається, «в одному флаконі». Жовток – справжня міні-аптечка, в якій є все, що необхідно для лікування, очищення, живлення, відновлення волосся, а також для надання йому об’єму та блиску.

Білок теж має у своєму складі необхідні для волосся мікроелементи: залізо, цинк, селен і т.д., а завдяки біотину, що міститься в його складі, здатний нормалізувати діяльність сальних залоз і усунути всі проблеми, пов’язані з зайвою жирністю волосся.

Основні правила миття волосся яйцями

Щоб корисні властивості яйця виявилися повною мірою, слід пам’ятати, що:

  • Використовувати як шампунь потрібно лише свіжі яйця (не більше 5-ти днів) з неушкодженою гладкою шкаралупою без плям.
  • Жовток яйця повинен мати інтенсивне забарвлення, а білок бути абсолютно прозорим.
  • Шампунь готується безпосередньо перед використанням та тривалому зберіганню не підлягає.
  • Якщо волосся нормальне або сухе, для миття голови застосовується тільки жовток, для жирного волосся використовується цільне яйце. При жирній себореї показано миття голови одним білком з метою підсушування та усунення жирності.

У разі дуже жирного волосся рекомендується його «сухе» миття: білок збивається в піну і наноситься на волосся. Після того, як голова повністю висохне, засіб обережно видаляється густим гребінцем. Після процедури волосся виглядає чистим, набуває об’єму і блиску. На жаль, цей спосіб підходить тільки для короткого волосся, оскільки з довгих локонів вичісати білок дуже важко.

Базовий рецепт яєчного шампуню дуже простий: жовток поєднується зі 100 гр. води і збивається міксером до утворення піни. Засіб наноситься на вологе волосся і через 10-12 хвилин голова миється так само, як і звичайним шампунем. Жодних бальзамів та ополіскувачів не потрібно. Одного жовтка достатньо для короткого сухого волосся, для довгого – два жовтки і більше.

Рецепт можна злегка урізноманітнити, додаючи в суміш жирний кефір, касторку, олію іланг-ілангу або лаванди (для сухого та нормального волосся) або каву, лимонний сік, коньяк, настій розмарину або чайного дерева (для жирного).

І ще одна порада наостанок: оскільки спочатку добре промити голову, як правило, не вдається, можна додавати в суміш пару крапель звичайного шампуню, згодом поступово зменшуючи його кількість. А через деякий час волосся звикне до натурального яєчного шампуню, і тоді ви зможете оцінити всі його переваги повною мірою.

Поділитися в соціальних мережах
Посилання на основну публикацию